4 dagen naar Iers muziekfestival Tradfest

Vertrek op 23/1

Bestemming: Ierland

Reisduur: 3 nachten

Vanaf: 577,00 €

Als je van traditionele Ierse muziek en folk houdt is dit je kans ! Van 23/1-27/1 wordt in Dublin voor de dertiende keer het Temple Bar TradFest muziekfestival georganiseerd. Er treden vele bekende Ierse muzikanten op en de concerten vinden plaats op verschillende bijzondere locaties, zoals in Dublin Castle en in fraaie kerken.

Inbegrepen zijn kaarten voor de volgende drie concerten, die gehouden worden op bijzondere lokaties:

23/1 Phelim Drew - A Celebration of Ronnie & The Dubliners - Pepper Canister Church

24/1 Cathey Davey - St.Michan’s Church

25/1 Trad Gala – Danu / The Mc Goldrick Trio / The Green Fields Of America - Dublin Castle

Daarnaast kun je nog gratis kaarten bestellen voor de zogenaamde Front Row concerten en verschillende andere Music Trail optredens in de pubs van Temple Bar, de gezellige uitgaanswijk van Dublin.

Je verblijft in het gunstig gelegen Lansdowne Hotel *** .

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Dublin - concert Phelem Drew

  Ochtendvlucht van Amsterdam naar Dublin met Aer Lingus. Je overnacht in het gunstig gelegen Lansdowne Hotel, vlakbij het bruisende centrum van Dublin, met leuke pubs, restaurants en straatartiesten. ´s Avonds woon je in de Pepper Canister Church een concert bij van Phelim Drew - A Celebration Of Ronnie & The Dubliners & others. Phelim is de zoon van de legendarische Ronnie Drew van The Dubliners. Daarnaast kun je nog gratis kaarten bestellen voor concerten die dagelijks worden gehouden in verschillende pubs in Temple Bar, de gezellige uitgaanswijk van Dublin.

  Dag 2: Verblijf Dublin - concert Cathey Davey

  De bruisende Ierse hoofdstad heeft voor elk wat wils, of je nu van winkelen, cultuur of uitgaan houdt. In de brede O’Connell Street vindt je de grote warenhuizen en in het autovrije winkelgebied rondom Grafton Street de chiquere shops. Enkele bekende bezienswaardigheden zijn: het Books Of Kells in de bibliotheek van de Trinity College universiteit, Christchurch Cathedral, Dublin Castle en Halfpenny Bridge.`s Avonds bezoek je in St.Michan’s Church een concert van Cathey Davey.

  Dag 3: Verblijf in Dublin - Tradfest gala concert

  Vandaag kun je Dublin verder verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde Guinness Store House of de Old Jameson Distillery. Een leuke manier om de stad te leren kennen is een stadswandeling door het centrum met een gids. ’s Avonds woon je in Dublin Castle het TradFest Trad Gala bij met o.a. Danu, The McGoldrick Trio en The Green Fields Of America.

  Dag 4: Dublin - Amsterdam

  Je hebt de ochtend nog beschikbaar om Dublin verder te bekijken of nog wat te winkelen. De nationale musea zijn gratis toegankelijk. Aan het einde van de middag terugvlucht naar Amsterdam.
 • Inbegrepen:

  - retourvlucht Amsterdam - Dublin met Aer Lingus incl.luchthavenbelasting
  - 1 stuk ruimbagage van max. 20 kg per persoon
  - 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche/toilet incl.Iers ontbijt
  - entreekaarten voor 3 genoemde concerten

 • Ierland Dublin

  De sfeervolle Ierse hoofdstad kent vele bezienswaardigheden en u kunt er gezellig winkelen in elegante winkelstraten, zoals Grafton Street en Henry Street, het sfeervolle Powers­court Town House of het moderne St.Ste­phen´s Green Shopping Centre.  Aan O´Connell Street, de brede verkeersader die dwars door de stad loopt, vindt u aan weerszijden een winkelboulevard met grote warenhuizen en fastfood restaurants. Ook vindt u hier standbeelden van Ierse vrijheidsstrijders en The Spire, een 120 m. hoge stalen naald, die aan het begin van deze eeuw ter ere van het nieuwe millennium is geplaatst.

   

  In de trendy wijk Temple Bar vindt u veel restaurants, theaters, straatartiesten, gezellige pubs en winkeltjes. ‘s Avonds kunt u een ‘Pub Crawl Tour’ maken langs de vele pubs die Dublin rijk is, met traditionele Ierse muziek.

  Interessant is verder de bibliotheek van Trinity College met het beroemde manuscript "Book Of Kells", waarvan iedere dag 1 bladzijde wordt omgeslagen, St.Patricks Cathedral, Christchurch Cathedral, Dublin Castle, de National Gallery of Art, het Dublin Writers Museum en het National Museum.

     Andere fraaie gebouwen zijn het aan de Liffey rivier gelegen Custom House, het Four Courts gerechtsgebouw en de Bank Of Ireland.

   

  In het hart van de stad ligt het grote park St.Stephens Green, waar het bij goed weer heerlijk toeven is.

   

  In de macabere Kilmainham Goal, waar veel Ierse vrijheidsstrijders gevangen hebben gezeten, krijgt u een indruk van het sobere gevangenisleven in het begin van de vorige eeuw.

   

  Ook de moeite waard is een bezoek aan de Old Jameson Distillery, waar uitleg wordt gegeven over de bereidingswijze en de historie van de Ierse whiskey,waarbij natuurlijk niet wordt nagelaten de whiskey te proeven ! In het populaire Guinness Storehouse is het mogelijk een rondleiding te volgen over het brouwproces van dit beroemde Ierse bier, ook wel "The Black Stuff" genoemd. Uiteraard is er ook een smaaktest inbegrepen in de Gravity Bar bovenin het gebouw, waar u prachtig uitzicht heeft over de stad.

   

  Wat avontuurlijker is de Viking Splash Tour, die een rondrit door de stad maakt, waarna de amfibie-bus te water gaat voor een stukje varen in de Dublin Bay.

   

  Ook leuk is het ´s avonds bijwonen van een Greyhound-race in het Shelbourne Park Stadium of Harold´s Cross of een bezoek aan de paardenrenbaan van Leopardstown. U kunt dineren in het restaurant terwijl u de races volgt.

   

  Als u even genoeg heeft van de drukte in de stad kunt een uitstapje maken naar de kust. Vanuit het leuke havenplaatsje Howth, dat gemakkelijk is te bereiken met de DART trein, kunt u een wandeling langs de kliffen van Howth Head maken, met mooi uitzicht over de Dublin Bay.
  Overige streekinformatie
   
 • Reisbeoordelingen

  7,3 Franciscus H. | 01.02.2018 4 dagen naar Iers muziekfestival Tradfest

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,5 Geertje v. | 05.02.2017 4 dagen naar Iers muziekfestival Tradfest

  Ouder stel

  Boekingsproces 6
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,5 Eric O. | 30.01.2019 4 dagen naar Iers muziekfestival Tradfest

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,2 Eric O. | 30.01.2018 4 dagen naar Iers muziekfestival Tradfest

  Ouder stel

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  6,8 Geertje v. | 31.01.2019 4 dagen naar Iers muziekfestival Tradfest

  Vriendengroep

  De kaartjes voor de Tradfest concerten zouden meer keuze moeten hebben in plaats van dat we geen keuze hebben.
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 6
  Prijs/kwaliteit 6
  meer
  7,8 Hugo T. | 30.01.2018 4 dagen naar Iers muziekfestival Tradfest

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding