Zuid Oost IJsland

Klik hier voor de vliegtarieven en vluchtschema’s

Klik hier voor de autohuurprijzen en voorwaarden

Vik & Dyrholaey

De meest zuidelijke plaats van IJsland is Vik, met een mooi zwart zandstrand, fraaie basaltformaties en vogelrotsen. Op de nabijgelegen kaap Dyrholaey heeft u fantastisch uitzicht over het strand.

Kirkjubaejarklaustur
Hier vindt u de natuurlijke Kirkjugolf basaltvloer, die zoveel op een kerkvloer lijkt dat men er nog steeds over discussieert of hier ooit een klooster heeft gestaan. Hier vlakbij ligt de fraaie Stjórnarfoss waterval.Fjaðrárgljúfur

Op enkele kilometers van Kirkjubaejarklaustur kunt u de fraaie Fjaðrárgljúfur bekijken, een van de mooiste canyons van IJsland. De 100 meter diepe kloof is ca. 2 miljoen jaar geleden tijdens de ijstijd gevormd.Skaftafell
Het Skaftafell National Park is sinds 2008 onderdeel van het gigantische Vatnajökull National Park, dat een totale oppervlakte van zo´n kleine 14.000 km² bestrijkt. Onderdeel van het park is de vallei Mörsárdalur, de berg Kristinartindar en de Skaftafellsjökull gletsjer, onderdeel van de Vatnajökull, de grootste ijskap van Europa. U kunt vanaf het bezoekerscentrum een mooie wandeling (ongeveer een uur) maken naar de basaltkolommen waterval Svartifoss. Ook op de gletsjer worden wandelingen met een gids georganiseerd, die u vooraf bij ons kunt reserveren. 

Jökulsárlón
In de indrukwekkende gletsjerlagune Jökulsárlón kunt u een boottochtje tussen de drijvende ijsschotsen maken. Het gletsjermeer is een geliefde filmlocatie, scenes uit bijv. Tombraider en James Bond films zijn hier opgenomen. Het meer is pas rondom 1930 ontstaan en heeft een diepte tot 200 meter. Op Diamond Beach, het zwarte strand, spoelen altijd grote blokken ijs aan, wat een prachtig gezicht is.

 
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding